Kategoria: Menu

Menu Przepisy Zdrowie

Zupa-krem z pora

Łukasz Mitrowiak

Por to wspaniałe warzywo, które może nas zaskoczyć nie tylko swym charakterystycznym smakiem, ale i ogromną wartością odżywczą. Jest on doskonałym źródłem wielu witamin, takich jak witamina A czy witamina C, nie brak w nim też cennych dla naszego organizmu witamin z grupy B. Wapń, fosfor oraz spore ilości potasu – oto kolejny powody, dla […]

CZYTAJ DALEJ
Fast Food Menu Zdrowie

Fast food – taki zły?

Łukasz Mitrowiak

Nie od dziś wiadomo, że fast food nie jest dobrą opcją, jeśli chodzi o wybór posiłku. Wciąż jednak ludzie decydują się na niego z prostych względów – zaoszczędza czas, który trzeba by było poświęcić na przygotowanie „normalnego” jedzenia. A obecnie wiele osób nie może sobie na to za bardzo pozwolić i wybierają tą właśnie najprostszą […]

CZYTAJ DALEJ
Desery Menu Przepisy

Pyszne i proste desery wegańskie – od czasu do czasu warto zaserwować nowy smak naszym kubkom smakowym.

Łukasz Mitrowiak

Dieta wegańska jest coraz popularniejsza. A ty czy próbowałeś już dań kuchni wegańskiej? Jeśli nie, to być może spróbuj zapoznać się z nimi w teorii, a być może te proste do wykonania przepisy zachęcą cię by zaprosić wegańskie smaki do swojej kuchni. Zaczynając od tego co wszyscy lubią najbardziej czyli słodkości, które są odpowiednie zarówno […]

CZYTAJ DALEJ
Menu Pieczywo Przepisy

Domowa piekarnia

Łukasz Mitrowiak

W domu można wyczarować przepyszne pieczywo! Poniżej znajdziesz kilka przepisów. Chleb czosnkowy Składniki: 40 dag mąki pszennej 10 dag mąki orkiszowej z pełnego przemiału 400 ml wody 4 dag drożdży łyżeczka cukru łyżeczka soli łyżka ziół prowansalskich 3 ząbki czosnku mleko czarnuszka smalec gęsi do posmarowania formy mąka do wysypania foremki Przygotowanie: Drożdże przełożyć do […]

CZYTAJ DALEJ
Menu Napoje Przepisy Sylwester

Wyjątkowe napitki na sylwestrowy wieczór

Łukasz Mitrowiak

Oto wyjątkowe napitki na sylwestrowy wieczór: 1). Poncz – pochodzi z Indii może być mrożony lub gorący. Jest popularnym napojem alkoholowym w krajach południowoeuropejskich. Przygotowanie – do salaterki wlejmy sok pomarańczowy, wrzućmy ananasy z puszki razem z zalewą, wlejmy butelkę czerwonego wina. Zaparzmy litr czarnej herbaty z goździkami, anyżem, ziarenkami kardamonu i plasterkami imbiru. Kiedy […]

CZYTAJ DALEJ